Børn og unge

I alderen 5 til 14 år samt 13 til 17 år

Børn og unge

I alderen 5 til 14 år samt 13 til 17 år

NÅR DU FLYTTER IND
Når du flytter ind står dit værelse klar til dig. Møbler sørger vi for, hvis vi ikke på forhånd har aftalt at, du har dine egne med.

Alle har deres eget værelse, og du kan få udleveret din egen nøgle, hvis du gerne vil det.

Der er trådløst internet på alle værelser. Der er faste internettider i hverdage, weekender og ferier

DINE FORÆLDRE OG ANDRE
Selvom du skal bo på Alfernes Plus Hus, har du stadigvæk dine forældre. Det prøver vi ikke at ændre på, men vi hjælper med nogle af de ting, som dine forældre ikke kan, mens du bor hos os.

Nogle savner deres forældre meget, og andre kan synes, det er rart at komme lidt væk. Men uanset hvordan du har det, skal vi nok passe på dig og hjælpe dig alt det vi kan.

HVERDAGEN OG HUSETS RUTINER
Når du bor i Alfernes Plus Hus, har du en velkendt og tryg hverdag, og du er med til at vælge og planlægge de ting der skal foregå. Vi har faste rammer for, hvornår vi gør hvad, og det er altid de samme voksne du møder.

Når du kommer hjem fra skole, er der altid nogen til at taget imod. Der er lidt eftermiddagshygge og vi planlægger hvad der skal ske resten af dagen. Nogle går til sport i de lokale klubber, andre har venner på besøg, laver lektier eller hygger sig med de øvrige i huset. Vi bruger også meget tid udendørs, hvor vi har trampoliner, Airtrack, fodbold og Volleyball mv.

Weekenderne er overskuelige, hyggelige og strukturerede. Du og de andre børn har pligter som skal passes, men vi sørger for, at der også er plads til afslapning, hygge og gode arrangementer.

NÅR DU SKAL FLYTTE IGEN
Når du skal flytte er det måske fordi du skal hjem, flytte til et andet bosted, eller måske skal du flytte ind i din egen lejlighed.

  Men du skal vide at uanset hvor du flytter hen eller hvorfor du flytter, så gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe dig, så det bliver en god oplevelse, og vi vil elske at få besøg af dig. Det er altid hyggeligt at mødes igen, og snakke om hvordan det går.

  DET SJOVE

  TØJPENGE
  Udover lommepenge får du også tøjpenge. Vi har ansvaret for, at tøjpengene bruges til det "rigtige" tøj, men vi lytter til dine ønsker, og tager med dig ud at shoppe.

  JUL
  I december hygger vi med julekalender, kalenderlys, julepynt osv. Midt i december holder vi julefest for alle børn, unge og deres familier og venner.

  LOMMEPENGE
  Vi aftaler med dig, hvordan og hvornår du får dine lommepenge. Det kan være fast hver uge eller hver måned.  Vi laver den aftale, der passer bedst til dig. Er du god til at passe på pengene, kan du måske få en konto med hævekort, som lommepengene overføres til.

  FØDSELSDAG
  Når du har fødselsdag, vil vi rigtig gerne være med til at fejre dig og skabe en særlig dag. Vi hejser flag og pynter op, og vi starter gerne med at vække dig med fælles fødselsdagssang og gaver. Derefter er der særlig morgenmad, som du har været med til at vælge, ligesom du vælger hvad vi skal spise om aftenen.